Китайският производител на смартфони Xiaomi си осигури 548 милиона долара от

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi си осигури 548 милиона долара от
Коментари Харесай

Xiaomi си осигури над 6 млрд. долара за IPO

Китайският производител на смартфони Xiaomi си обезпечи 548 милиона $ от седем основни вложителя, в това число американския производител на чипове Qualcomm, за първичното си обществено предложение (IPO) на стойност до 6,1 милиарда $, съгласно протокол за планове, до който е имал достъп Ройтерс.

Технологичният колос, който създава и устройства, свързани с интернет, планира да пусне акции на стойност 2,18 милиарда $ в ценови диапазон от 17 до 22 хонконгски $ (2,17 до 2,80 долара) за акция, посочи хонконгското издание " Саут чайна морнинг пост ".

Очаква се Xiaomi да приема предложения от институционални вложители до 28 юни и ще се стреми да стартира търговията на борсата в Хонконг на 9 юли, осведоми Блумбърг.

Това ще бъде едно от най-големите софтуерни IPO през последните години.

Общо седемте компании вложители, измежду които китайската компания за доставки SF Express и локалният телеком China Mobile, ще имат 10 % от предлаганите акции.

IPO дефинира общата стойност на компанията на 54,3 милиарда $.

По-рано тази седмица стана известно, че Xiaomi отсрочва проектите за стартиране на китайски депозитарни разписки на фондовата борса в Шанхай на стойност 5 милиарда $.

Китайският производител на смарт телефони възнамерява да пусне скъпи бумаги на обща стойност 10 милиарда $. Около половината от сумата има намерение да пласира на борсата в Хонконг, а останалата част на пазара в Китай под формата на депозитарни разписки.

Xiaomi е учредена през 2010 година и все още е четвъртият по величина производител на смарт телефони в света след Samsung, Apple и Huawei.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР